martes, 6 de mayo de 2014

BIOGRAFIA DE L'AUTORA

Teresa Duran i Armengol (Barcelona, 1948) és escriptora i il·lustradora. Autora molt polifacètica, destaca per la seva dedicació al llibre infantil i juvenil, tant en el camp de la creació com  el de la investigació, la crítica literària o distintes formes de docència i difusió. Diplomada en Disseny Gràfic (1975), és llicenciada (1986) i doctora (2001) en Pedagogia. La seua activitat és constant i variada, i és que ha aconseguit unir feina i plaer, convertint qualsevol projecte, en repte i il·lusió. 

Ha escrit més de 100 llibres per a infants i joves. Cal destacar-ne Joanot de Rocacorba (1982), A les fosques (1989) o la col·lecció Popof i Kokatasca. Algunes de les seues obres han estat traduïdes al castellà, al francès, al portuguès, al coreà, al basc o al gallec i per les quals ha rebut diversos premis. 

És igualment, il·lustradora i traductora. Ha omplit de belles imatges, revistes, portades de discs i llibres i ha traduït obres tan memorables com els Contes per telèfon de Gianni Rodari o Els últims gegants de François Place. També, ha gestionat gran quantitat d'exposicions, ha escrit guions per a programes de ràdio, i també de televisió i multimèdia, així com de teatre. 

Teresa Duran també ha sigut professora de disseny, llibretera, cuinera, dinamitzadora cultural, rondallaire, conferenciant, redactora, compaginadora, publicitària... Ha col·laborat habitualment en diferents publicacions infantils, pedagògiques i especialitzades, entre les quals destaca Faristol (revista que ha dirigit durant anys), Cavall FortTretzeventsEl Tatano, i el Periódico de Catalunya, on s'ocupa de la crítica de literatura infantil. 

Actualment és professora del Departament de Didàctica de l'Educació Visual i Plàstica de Formació del Professorat a la Universitat de Barcelona. 




http://www.escriptors.cat/autors/durant/pagina.php?id_sec=1174



En la nostra exposició vam utilitzar una técnica que s'anomena "Draw my life" aplicada a la vida d'altra persona, en aquest cas Teresa Duran. Ací ho teniu per a vore-lo mes clar i aprendre un poc més de la seua vida:







No hay comentarios:

Publicar un comentario